Hoe bestrijd je een wespennest in de muur?Last van een wespennest in de muur? Een spouwmuur is een van de meest voorkomende plekken waar een wespennest kan zitten. Deze plek is erg vervelend want het nest is bijna tot niet zichtbaar. Je kunt alleen veel wespen in of rond je woning, tuin of pand zien vliegen. Hoe komt het wespennest daar terecht? Maar nog belangrijker, hoe kom je er vanaf? Lees snel verder en ontdek welke acties je kunt ondernemen bij een wespennest in de muur!

Hoe komt een wespennest in de muur terecht?

In het voorjaar heeft een wespenkoningin jouw muur gekozen om daar haar nest te bouwen. Maar waarom eigenlijk? De muur is lekker beschut, droog en dus veilig! Er is ook een mooie toegangsweg: een open stootvoeg of een gat in de muur. Deze opening wordt gebruikt door de werksters om zo gemakkelijk in en uit het nest te vliegen. Als er meerdere openingen in de muur zitten, dan maken ze hier ook graag gebruik van, zo kunnen ze namelijk lange alle kanten hun nest uitbouwen. 

Wanneer moet ik een wespennest in de muur verwijderen?

Het is het handigste om een wespennest in een vroeg stadium als te ontdekken en weg te laten halen. Dit kan echter alleen als je ze toevallig al vroeg in het seizoen naar binnen en buiten ziet vliegen. Deze kans is vrij klein. Ontdek je een wespennest in de muur? Laat deze dan gelijk weghalen! Dit voorkomt verdere schade. Als alle wespen dood zijn, ruim dan het nest op en breng de ventilatie weer op gang. Zo voorkom je stankoverlast!

Hoe wordt een wespennest in de muur bestreden?

Een wespenbestrijder maakt gebruik van een speciaal gif en spuit dit door de openingen. Hierdoor zullen de wespen in het wespennest binnen een paar dagen uit. Het gif kan ook door andere openingen in de muur worden aangebracht, zolang het nest maar goed wordt bereikt. Wil je een wespennest in de muur in de toekomst voorkomen? Gebruik dan bijenbekjes om stootvoegen af te sluiten, zo kan er geen wesp meer binnendringen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.