Ik heb waterschade, wat nu?



Bij een lekkage komt ook vaak waterschade kijken. Dit is erg vervelend en zorgelijk omdat het erg uit te hand kan lopen. Gelukkig hoef je niet gelijk de loodgieter te bellen en kun je zelf ook stappen ondernemen in het geval van waterschade. 

Stappenplan: wat te doen bij waterschade

  1. Neem maatregelen om meer schade te beperken 

Het is verplicht van de verzekering om, als het veilig is, maatregelen te nemen om verdere schade te beperken. Probeer daarom bij een lekkage om deze af te dichten om zo te voorkomen dat er nog meer waterschade in huis ontstaat. Soms kunnen hier kosten bij deze noodmaatregelen komen.

 

  1. Neem foto’s

Maak gelijk foto’s waarop de schade goed zichtbaar is. Deze foto’s zijn het bewijs voor de waterschade. 

 

  1. Noteer de datum en het tijdstip

Je verzekering kan bij twijfel bij de KNMI navragen of er op de datum en tijdstip van de schade in jouw omgeving mogelijk sprake was van bijvoorbeeld een zware regenval. 

 

  1. Meld de schade aan de verzekeraar of tussenpersoon

Het ligt aan de voorwaarden welke schade wel en niet gedekt wordt. Raadpleeg daarom je verzekering voor de polisvoorwaarden. 

 

  1. Neem contact op met de verhuurder als je in een huurwoning woont

Huur je en heeft die woning waterschade geleden? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de verhuurder van je woning. De verhuurder kan namelijk de schade aan de woning zelf verhalen op zijn opstalverzekering. Is er schade aan je inboedel? In dit geval kun het beste zelf contact opnemen met je inboedelverzekering.

 

  1. Preventietip: Controleer je huis

Om de schade te beperken, kun je ervoor zorgen dat je dak bijvoorbeeld in goede conditie verkeert. Bij zware regenval is de kans dan kleiner op schade voor jezelf en anderen. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.