Onze 3 tips voor meer sfeer in jouw interieur

Sfeer creëren in huis doe je op veel manieren. Koop nieuwe gordijnen, zet wat planten neer, voeg nieuwe meubels toe of wat dacht je van deze leuke tafellampen: vintage, klassiek of modern. Een lamp bepaalt voor een groot deel de sfeer in je huis. Daarnaast zijn meubels en andere accessoires bepalend. Met deze 3 tips wordt je huis sfeervoller dan ooit!

1: Kies voor unieke tafellampen

Een tafellamp of bureaulamp kun je uiteraard op je bureau of tafel zetten. De lamp geeft daar functioneel licht. Je kan deze lampen echter ook perfect in of op een kast in je woonkamer plaatsen. Je creëert dan een lichtbron in een bijzondere hoek van je interieur. Kies bijvoorbeeld voor een vintage tafellamp om een mooie ambiance te krijgen. Vintage lampen zijn vaak gemaakt van rotan, porselein of een stof met een print. Ze geven je interieur net even dat beetje extra sfeer.    

2: Koop antiek!

Het klinkt misschien onverwacht, maar de aankoop van antieke meubels kan je interieur ook een echte boost geven. Het is heel leuk om langs kringloopwinkels en antiekwinkels te gaan op zoek naar echte parels. Je vindt er bijzondere kastjes en design stoelen uit een ver verleden. Het zijn bovendien unieke meubelstukken die verder niemand heeft. Een verademing tussen alle massa geproduceerde meubels.   

3: De kracht van vloerkleden

Nog een manier om meer sfeer te creëren is de aanschaf van een mooi vloerkleed. Kies voor een groot kleed van een kwalitatief hoogwaardige stof. Ga voor een warme kleur of een bijzondere print. Wees niet te zuinig, want een kleed van goede kwaliteit gaat jaren mee en geeft je kamer echt een ander uiterlijk. Kies een kleed dat past bij de rest van je interieur of ga juist voor een opvallend kleed. Je kan ook meerdere kleden aanschaffen als je een wat grotere woonkamer hebt. Een kleed zorgt tevens voor demping van geluid en maakt de ruimte een stuk knusser. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *