Tips om je slaapkamer gezelliger te makenEen slaapkamer moet praktisch en mooi zijn, maar heb je ook wel eens bedacht hoe je deze ruimte gezelliger kunt maken? Het is namelijk een ruimte waar je zo ongeveer de helft van je dag in doorbrengt. Hoe fijn is het dan dat je je dag begint en eindigt op een plek waar je je helemaal fijn voelt. Het gezelliger maken van je kamer hoeft verder helemaal niet duur of tijdrovend te zijn, je moet alleen net even weten waar je kunt beginnen. Wij hebben daarom de belangrijkste slaapkamer inspiratie ideeën voor je op een rijtje gezet.

Sfeerverlichting

Door verschillende lichtsnoeren op te hangen tover je jouw slaapkamer zo om in een knusse en gezellige ruimte. Vooral in de wintermaanden zal dit voor extra sfeer zorgen. Doe daarom de grote plafondlamp uit en leg de focus op verschillende kleine lichtbronnen. Ook zou je kunnen kiezen voor een aantal wandlampen met een dimschakelaar zodat je het licht ‘s avonds minder fel kunt maken. Een nachtlampje is ook altijd noodzakelijk in een slaapkamer zodat jij ‘s avonds wanneer je in bed ligt niet je plafond lamp hoeft aan te laten.

Een warm schapenvacht

Door een warm schapenvacht op de grond te leggen geef jij jouw slaapkamer niet alleen een erg gezellige uitstraling, het zorgt er ook nog eens voor dat je geen koude voeten krijgt zodra je uit bed stapt. Je hebt schapenvachten in verschillende kleuren en maten dus ga voor een exemplaar dat goed bij de rest van de kamer past zodat het een geheel blijft. Ook is het af te raden om voor een erg goedkope vacht te gaan omdat deze snel verslijten en lelijk worden. Ga dus liever voor een iets duurdere maar wel warme schapenvacht.

Leg de focus op het bed

De belangrijkste functie van een slaapkamer is dat je er kunt slapen. Het bed hoort dan dus ook de eyecatcher in de ruimte te zijn. Het maakt dan ook niet uit dat het bed een erg grote ruimte in de kamer in beslag neemt, dit ziet er juist leuk uit. Zorg er verder voor dat dit meubelstuk er goed verzorgd en gezellig uitziet. Voor degelijkheid en comfort kan je het beste bedden van Boxspring Gekte kopen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door extra decoratie kussentjes te kopen en door elke ochtend je bed goed op te maken. Ook zou je een headboard kunnen maken zodat het bed er wat luxer uit komt te zien. Een headboard is zowel handig als mooi.

Een mooi dekbedovertrek

Je dekbedovertrek moet goed passen bij de rest van je kamer. Het fijne hieraan is dat je het makkelijk kunt vervangen en dat het ook niet al te duur is. Wel geeft het meteen een bepaalde sfeer aan je kamer en kan het dus een groot verschil maken met hoe gezellig deze ruimte overkomt. Sla meerdere dekbedovertrekken in zodat je altijd onder een mooi exemplaar kunt slapen, ook wanneer er eentje in de was zit.

Wij hopen dat bovenstaande tips jou gaan helpen met het gezelliger maken van je slaapkamer. Een fijne slaapkamer is niet alleen voor jezelf maar ook voor je partner erg belangrijk. Voor meer informatie en inspiratie kun je altijd contact met ons opnemen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.